Svenska skönhetsprodukter

Det kan finnas ett flertal anledningar till varför du väljer att använda dig av svenska skönhetsprodukter. Kanske förlitar du dig mer på de produkter som tillverkas i det egna landet, kanske vill du bara lägga dina pengar på produkter som transporterats kortare sträckor och därmed har en mindre påverkan på miljön eller kanske är det helt enkelt så att du fastnat lite extra för ett svenskt varumärke.

Ekologiskt och naturvänligt

Intresset för allt som är ekologiskt och snällt mot naturen har exploderat under de senaste åren, så det är inte speciellt konstigt att vi nu även strävar efter att tillverka svenska ekologiska skönhetsprodukter. Att använda sig av produkter med så lite ingredienser som möjligt är dessutom lika positivt för kroppen som det är för den intilliggande miljön.

Svenska produkter att älska

Det finns ett flertal produkter på den svenska marknaden som förtjänar lite extra uppmärksamhet. c/o GERD är ett exempel på ekologiska skönhetsprodukter, för både män och kvinnor, som tillverkas på plats i Lappland. Ett annat välkänt varumärke är Maria Nila, ett märke som säljer svensktillverkade och 100% veganska och cruelty free hårdvårdsprodukter. Vill du göra skillnad för såväl dig själv som för vår miljö, då är ekologiska skönhetsprodukter ett bra första steg.

Händer med en klick handkräm

För vår naturs skull

Ekologiska produkter tillverkade av närodlade ingredienser kan komma att förändras i pris. Detta för att skörden under ett år kan vara dålig, vilket i sin tur leder till en mindre produktion. Eftersom efterfrågan troligtvis inte sjunker kommer detta istället leda till högre priser. Med det sagt kan du vara säker på att du, med ditt köp av ekologiska produkter, inte utsätter din hud, eller vår planet, för något som är kemiskt framställt.