Jobba med skönhetsprodukter

Brinner du för hälsa och skönhet och drömmer du om att jobba inom denna bransch? Hur går man tillväga är säkerligen en fråga du ställer dig och det ska vi svara på här. Det finns en mängd olika yrken att satsa på och du kan med största sannolikhet hitta en roll som passar just dig.

Yrken inom skönhetsbranschen

En bra introduktion till skönhetsbranschen är att söka jobb på en utav de större butikskedjorna runtom i landet. Oftast kan du med avklarad gymnasieutbildning och passion för smink få arbete på skönhetsavdelningen. Du kan arbeta som demonstratör för ett specifikt makeup-märke eller inom en viss genre; exempelvis hudvård. Då skönhetsmarknaden är säsongbetonad är det vanligt med fortbildningar vilket medför att du får en fortsatt, kontinuerlig utbildning inom området. Det finns givetvis andra roller inom denna bransch med krav på utbildning och erfarenhet. Allt från makeup-artist till produktutvecklare av smink.

En bransch i ständig utveckling

Oavsett hur och var du än väljer att arbeta är det garanterat ett fartfyllt jobb. Du kan räkna med stor konkurrens men samtidigt finns det också en enorm efterfrågan på kunnigt branschfolk och utvecklingsmöjligheterna är oändliga. Kanske blir det du som står som makeup-assistent på nästa Hollywoodfilm eller som expert när nästa mascara med wow-effekt ska tas fram?

 

Skönhet för alla

Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej i skönhetsbranschen. Här är det kunskap som efterfrågas och trots att yrket är kvinnodominerat är det allt fler män som tar plats inom denna yrkeskår. Ta tillvara på dina intressen och låt dem utvecklas till något du kan försörja dig på. Kanske jobbar du redan med skönhetsprodukter men vill vidareutveckla dig? Ta chansen och följ dina drömmar.